fbpx

Putovanje sa decom – kako preživeti put?

Putovanje sa decom kolima na dalje destinacije nekada zna da bude prilično teško, posebno kada je deci dosadno. Deca kojoj je zabavno tokom putovanja uvek se više raduju novim avanturama. To je zato što znaju da je to prilika da se zabave. Zaista, putovanje sa decom treba da bude zabavno, a ne dosadno.. Većina roditelja daje sve od sebe da pomognu svojoj deci da se zabave tokom putovanja, ali njihov najbolji mogući učinak ponekad ne funkcioniše.

Ovaj članak će vas naučiti savršenim načinima da svojoj deci zaokupite pažnju tokom putovanja i izbegnete da ih uznemiravate. Ako su deca tokom puta uznemirena, bićete i vi. Dakle, obavezno čitajte da biste otkrili kako svoju decu možete zauzeti tokom putovanja.

putovanje sa decom kolima Audio knjige

Audio knjige mogu da zaokupe vašu decu tokom putovanja. Internet ima mnogo audio knjiga namenjenih deci. Na primer, Diznijeve audio knjige mogu da očaraju vašu decu tokom celog putovanja. Izaberite priče koje vaša deca vole.

Ako izaberete audio knjige koje vaša deca ne vole, možda im neće privući pažnju. Ali ako izaberete ono što žele, njihov um će biti fokusiran na audio-knjigu tokom celog putovanja.

Audio knjige koje puštate tokom putovanja ne moraju uvek da se fokusiraju na priče. Ponekad birajte audio knjige koje uče vašu decu uzbudljivim stvarima o samom putovanju i o znamenitostima mesta koje će te posetiti.

Pustite decu da igraju video igrice

Video igre će zabaviti vašu decu i zaokupirati im misli više nego što mislite. Ako možete sebi da priuštite kupovinu ručne konzole za igru za svako svoje dete, trebalo bi da to učinite. Ali ako ne vidite potrebu da kupite konzolu za igru za svoju decu, možete im pomoći da preuzmu video igre na pametne uređaje kao što su Android telefoni i tableti i dozvolite im da igraju igru tokom vašeg putovanja.

 

Dajte deci igračke za igru

Igračke mogu da zaokupe decu tokom putovanja, a na sreću dece, sve više vrsta igračaka svakodnevno dolazi na tržište. Kao roditelj, trebalo bi da pronađete igračke koje mogu da zaokupe vašu decu.

Važno je napomenuti da je samo nekoliko igračaka pogodno za upotrebu u automobilima jer većina automobila ima ograničen prostor. Osim toga, igračke sa previše komada mogu otpasti dok je vozilo u pokretu. Dakle, pobrinite se da odaberete prave igračke za svoju decu.

Crtani filmovi

Skoro sva deca vole da gledaju crtane filmove, tako da možete da ih zaokupite filmovima tokom dugih putovanja. Pametan uređaj sa velikim ekranom, dovoljan je da vaša deca gledaju filmove. Možete dozvoliti deci da drže pametni uređaj dok gledaju film ako im je to udobno. Ali ako vam ne izgleda udobno, možete da koristite držače za telefon da okačite uređaj gde sva vaša deca mogu lako da vide ekran.

Svakako savetujem da pre polaska na put u telefon ili tablet skinete par crtanih filmova koje deca vole kako bi ste izbegli trošenje interneta. Posebno u romingu.

Igranje igra

Igranje igra kao što su: na slovo, na slovo ili kaladont su super da zaokupe pažnju deci tokom puta. A ono najbolje je da svi možete učestvovati u tome.

Šta treba da sadrži putna apoteka pročitajte ovde.

Šta vama pomaže da zaokupite deci pažnju tokom putovanja?  

Leave a comment

Naš blog

Newsletter signup

Prijavite se na naš Newsletter

Budite prvi obavešteni o svim novinamaPlease wait...Uspešno ste se pretplatili na Newsletter Dve babice.

DveBabice.com © 2021. | SEO & DESIGN DreamMedia