fbpx

Škola za trudnice

Da li treba da idem u onlajn školu za trudnice?

Da li treba da otkažem grupni kurs ako je premešten u Zoom??

Da li treba da rezervišem lični kurs ako je možda otkazan zbog pandemije?

Mogu biti pitanja koja sebi postavljate.
Prva stvar koju treba reći je, molim vas, nemojte zanemariti pohađanje školice zbog ove nesigurnosti. Sada više nego ikad, kada je zdravstveni sistem toliko nategnut, informisanost i priprema za porođaj i postnatalni period važniji je nego ikad.

Ključ je da odaberete pravu školicu za vas.

Dozvolite mi da vam dam 3 specifične oblasti koje treba razmotriti za pohadjanje školice uživo:

 1. Vaš predavač treba da zna koliko je mentalno teško biti trudna tokom neizvesnosti pandemije. Empatična podrška će u velikoj meri uticati na to kako se neko oseća u vezi sa svojom trudnoćom, čak i ako nije onako kako su ga zamišljali. To bi samo po sebi moglo da utiče na to kako se osećate jer treba da imate nekog na koga  možete da se oslonite ako i kada vam zatreba.
 2.  Uklanjanje nepoznatog i učenje onoga što je u vašoj kontroli učiniće strašno iskustvo mnogo prijatnijim. Da, rađanje u pandemiji može biti izuzetno pozitivno iskustvo. Važno je da razumete proces, naučite da opustite i razumete ono što je van vaše kontrole i da se fokusirate na stvari koje će vam pomoći da ubrzate proces. To bi moglo biti vaše željeno mesto rođenja, način na koji ste postavili svoje okruženje, ko je u vašem timu za rođenje i postnatalni period. Vaše disanje i kako vaš um doživljava rođenje. Kako se snalaziti u neočekivanim situacijama i koje intervencije vam mogu biti ponuđene. Sve stvari sa kojima ćemo vas podržati.
 3. Ako idete na grupni kurs, onda deljenje svog čarobnog putovanja sa ženama sa istim nadama i strahovima može učiniti iskustvo mnogo mirnijim – jer se nikada ne osećate sami. Kada je svet oko nas naopako, osećaj usamljenosti može pojačati osećanja anksioznosti. Ali ako neko drugi kaže ono šta i vi osećate – odjednom taj strah nije toliko iscrpljujući. Već se stavlja u perspektivu i racionalizuje. Bez obzira da li je taj kurs lično ili na Zoom-u, nije bitno – komunikacija u stvarnom životu je sve što je ovde potrebno.

Trenutno možete da upišete  Zoom kurs sa timom Dve babice – mesta za februar su još uvek dostupna.

Da, neizvesno je da li će lični kursevi morati da budu onlajn u bilo kom trenutku. To zaista neće uticati na kvalitet obrazovanja i podrške, kao i na zajednička iskustva koja ćete steći ako pohađate grupni kurs .

Prva stvar koja je sigurna je da smo tu za vas sve dok ne upoznate svoju bebu i vodićemo vas kroz vaše porođajne i postnatalne pripreme kako biste se osećali smireno, samopouzdano i spremno za bilo kakvu situaciju u trenutku kada upoznate svoju bebu.

ONline školica za trudnice dve babice

Trenutno se održava svakog meseca. Časovi su dva puta nedeljno u trajanju od mesec dana. Predavači su babice Kristina i Radmila, ginekolog, anesteziolog, pedijatar i fizioterapeut.

dve babice - kristina i radmila

Teme koje obradjujemo su sledeće:

 1. Trudnoća od prvog dana
 2. Ishrana i vezbanje u trudnoći
 3. Bezbolni porodjaj
 4. Psihofizička priprema za porodjaj
 5. Vaginalni porodjaj i carski rez
 6. Prvi dani sa bebom i babinje
 7. Dojenje
 8. Pravilno postupanje sa bebom

 

Prijave za školicu možete vršiti na mail adresi dnevnikdvebabice@gmail.com

Unesite svoju mail adresu kako bi ste uvek bili obavešteni o novinama

Leave a comment

Naš blog

Newsletter signup

Prijavite se na naš Newsletter

Budite prvi obavešteni o svim novinamaPlease wait...Uspešno ste se pretplatili na Newsletter Dve babice.

DveBabice.com © 2021. | SEO & DESIGN DreamMedia