fbpx

Eterična ulja

 Eterična ulja su visokokoncentrovani prirodni ekstrakti koji se dobijaju parnom destilacijom iz lišća, cveća, korena i stabljika biljaka.

plantaže cveća

Najčešći način upotrebe eteričnih ulja je u vidu inhalacije i upotrebom difuzera, kako zbog njihovog neverovatnog mirisa, tako i zbog terapeutskih svojstava. Drugi način je dermalna upotreba, nanose se na kožu tako što se prethodno razblaže nosećim uljem.
 Eterična ulja imaju širok spektar lekovitih i terapeutskih svojstava. Njihova antifungalna, antibakterijska i antivirusna svojstva čine ih korisnim proizvodom u vašem domu.
priprema eteričnih uljaPostoji niz načina za korišćenje eteričnih ulja, sve zavisi od godina osobe koja ih koristi.
Mogu ih koristiti bebe ali tek kada napune 3 meseca. Eterična ulja koja se primenjuju kod beba su od lavande ili kamilice.To su blaga i nežna ulja koja pogoduju našim najmladjim članovima porodice.

Eterična ulja i masaža beba

U danima kada vaša beba ima temperaturu, kašalj ili bilo kakvu prehladu možete iskoristiti eterična ulja tako što ćete ih prethodno razblažiti sa nekim biljnim uljem (suncokretovo,maslinovo…). Zatim nežno utrljavati u bebina stopala. Mera je dve supene kašike biljnog ulja sa jednom kapi eteričnog ulja.

Inhalacija

Udisanje eteričnih ulja se preporučuje kod zapušenog nosa, kašlja i drugih bolesti. Možete koristiti difuzere, inhalatore. Ili na klasičan način u prostoriji gde boravi beba možete staviti šerpu sa proključalom vodom i ukapati 2,3 kapi eteričnog ulja.

Bolji san

Svi znamo koliko lepo mirišu eterična ulja. Prema mnogim istraživanjima, zahvaljujući njihovom hemijskom sastavu oni pred lepog mirisa utiču na opuštanje i mirniji san. Pored eteričnih ulja možete koristiti i hidrolate od lavande ili kamilice. Koriste se tako što ih poprskate po bebinoj posteljini.
Deca od 2 godine starosti pored lavande i kamilice mogu koristiti eterično ulje od bora, bosiljka, lovora, miloduha,nane, ruzmarina, španskog timijana, žalfije…
Uvek kada birate eterično ulje za sebe i svoju porodicu vodite računa da ona budu potpuno čista i prirodna.Na tržištu je velika ponuda jeftinih ulja koje nazivaju eteričnim uljima ali u najvećem broju su to razblažena sintetička ulja.
Trudnice ne bi trebalo da koriste eterična ulja.Gde

Gde poručiti eterična ulja?

Ukoliko uporno tragate za prirodnim etericnim uljima pouzdanog proizvodjaca i proverenog kvaliteta nastalim iz lekovitog, aromaticnog bilja, raznovrsne namene, a nestrpljivi ste u postizanju pozitivnih rezultata upoznacemo Vas sa plantazom Siempreviva. Navedena plantaza je pozicionirana u blizini Nisa, prema Pirotu, u podnozju Suve planine, klima podseca na mediteransku cime smo stekli odlicne uslove koji pogoduju gajenju raznih vrsta bilja za koje smo se opredelili. Poslujemo od 2012. god., uz ulaganje, trud, inovacije i rad, povrsina nase plantaze se povecala i trenutno raspolazemo sa 24 ha, sa tendencijom daljeg sirenja. Konstantno razmatramo mogucnosti za uvodjenje novih vrsta lekovitih bilja, smisljamo recepture za nove proizvode. Kako se bavimo uzgojem raznih vrsta bilja, medju kojima su najdominantnije povrsine pod smiljem, lavandom, maticnjakom, kamilicom, vreskom i mnogim drugim raspolazemo sa raznovrsnim etericnim uljima, maceratima i hidrolatima kao nus proizvodima, podstaknuti rastom potreba za navedenim proizvodima stalno tragamo za inovacijama.
Sve o eteričnim uljima možete pročitati na njihovom instagram profilu ovde.

Leave a comment

Naš blog

Newsletter signup

Prijavite se na naš Newsletter

Budite prvi obavešteni o svim novinamaPlease wait...Uspešno ste se pretplatili na Newsletter Dve babice.

DveBabice.com © 2021. | SEO & DESIGN DreamMedia