fbpx
SubscribeFollow me

8 saveta za opadanje kose nakon porođaja

Opadanje kose nakon porodjaja izaziva mnogo stresa i straha od ishoda kod mnogih žena.  Nema sumnje da može biti alarmantno videti kupove kose kako izlaze pod tušem ili ostaju na četki za kosu. Ne paničite – postoji razlog, i vratiće se u normalu!

Normalno, oko 85 do 95 procenata vaše kose raste, a ostalih 5 do 15 procenata je u fazi mirovanja. Nakon perioda odmora, ova kosa opada i zamenjuje se novom kosom. Prosečno ženi opada oko 100 vlasi dnevno.

 

Tokom trudnoće, povećani nivoi estrogena produžavaju fazu rasta. Manje je dlačica u fazi mirovanja i manje opada svaki dan, tako da je vaša kosa gušća i punija.

 

Nakon porođaja, nivoi estrogena opadaju i mnogo više folikula dlake ulazi u fazu mirovanja. Uskoro će vam više dlaka ispadati pod tušem ili na četkom. Srećom, vaša kosa će postepeno prestati da opada i trebalo bi da vratite svoju izgubljenu kosu pre bebinog prvog rođendana.

 

Ako se borite sa opadanjem kose nakon porođaja evo par saveta:

1. Pazite na svoju kosu – posebno kada je mokra.

Mokra kosa

Vaša kosa je lomljivija kada je mokra, pa vodite računa kada je češljate da ne biste čupali kosu.

 

2. Pravilno se češljajte!

 

Češljajte od vrhova prvo prema korenu češljem sa širokim zupcima ili mojom omiljenom ‘Vet Brush’ koja ima super fine čekinje dizajnirane posebno za raspetljavanje mokre kose uz minimalno oštećenje.

Wet brush

Vaša kose se može umrsiti u više manjih ili većih čvorova koji zajedno sa kosom opadaju tokom pranja. Pre pranja kose lepo raščešljajte kosu.

 

3. Izbegavajte vezivanje kose

Vezivanje kose

Izbegavajte da skupljate kosu u konjski rep ili pletenice jer to može da izazove napetost na kosi i njeno lomljenje, pokušajte sa opuštenijim, prirodnim stilovima.

 

 

4. Koristite proizvode

Uvek koristite proizvod za zaštitu od toplote, držite fen za kosu na niskoj temperaturi. Vašoj kosi je potrebna nega i ishrana, kako iznutra tako i spolja. Birajte ispitane proizvode na prirodnoj bazi.

 

 

5. Imajte vremena za sebe:

Opadanje kose

Odvojite malo vremena da posetite salon i razgovarajte sa svojim frizerom. Vaš frizer će vam reći koja vam frizura najbolje pristaje kako bi se sakrio gubitak kose i ponovni rast malih dlačica.

 

6. Možda dodati neku boju?

Farbanje kose

Dodavanje neke boje može pomoći da kosa izgleda gušće. Uvek savetujem profesionalno farbanje jer su stilisti veoma precizni, imaju bogato iskustvo jer svakodnevno viđaju gubitak kose posle porođaja i mogu da mešaju različite formule da bi se pobrinuli za vašu nežnu novu kosu.

 

 

7. Ne stresajte se!

Biće bolje

To je normalno! Vaši hormoni se vraćaju u stanje pre trudnoće, a kao rezultat toga ćete doživeti promene u kosi i koži.

 

 

8. Samo treba vremena.

 

Dok budete slavili bebin prvi rođendan, vaša kosa će se oporaviti!

Oporavak

 

 

Leave a comment

Naš blog

Newsletter signup

Prijavite se na naš Newsletter

Budite prvi obavešteni o svim novinamaPlease wait...Uspešno ste se pretplatili na Newsletter Dve babice.

DveBabice.com © 2021. | SEO & DESIGN DreamMedia